Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjo- och palsternackssoppa med basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Len och krämig soppa som värmer gott. Servera med nybakat bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär palsternackor och potatis i mindre bitar. Lägg purjo och rotfrukter i en gryta. Häll på buljongen och låt koka under lock ca 20 min.
  2. Mixa purjo och rotfrukter med lite av buljongen i en matberedare. Häll tillbaka det mixade i grytan. Tillsätt grädden och koka upp. Smaka av med salt och kajennpeppar. Ta grytan åt sidan och rör ner ost och basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.