Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panforte med kaffe och apelsin

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

En klassisk italiensk godsak. Här smaksatt med kaffe och lite extra apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj kanterna på en ugnssäker form ca 20x20 cm. Täck formens botten med bakplåtspapper.
  2. Hacka chokladen fint. Blanda honung och socker i en kastrull. Värm på svag värme tills det börjar smälta. Höj värmen och koka massan ca 2 minuter. Rör om undertiden.
  3. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen i sockerblandningen. Rör om då och då så att chokladen smälter. Rör under tiden samman övriga ingredienser. Vänd ner allt i sockerblandningen när chokladen smält. Blanda väl.
  4. Bred ut smeten i formen och tryck ut den ordentligt. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och ta ut panforten ur formen. Låt den kallna helt.
  5. Skär upp i bitar och pudra med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.