En klassisk italiensk godsak. Här smaksatt med kaffe och lite extra apelsin.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj kanterna på en ugnssäker form ca 20x20 cm. Täck formens botten med bakplåtspapper.
- Hacka chokladen fint.
Blanda honung och socker i en kastrull. Värm på svag värme tills det börjar smälta. Höj värmen och koka massan ca 2 minuter. Rör om undertiden.
- Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen i sockerblandningen. Rör om då och då så att chokladen smälter.
Rör under tiden samman övriga ingredienser. Vänd ner allt i sockerblandningen när chokladen smält. Blanda väl.
- Bred ut smeten i formen och tryck ut den ordentligt.
Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
Låt svalna och ta ut panforten ur formen.
Låt den kallna helt.
- Skär upp i bitar och pudra med florsocker.
Publicerat den
26 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar