Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkaksmuffins med äpple och kanel

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ett matigt mellanmål som kan varieras med andra frukter eller bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en muffinsplåt med en generös klick smör. Smörj även ovansidan av plåten.
  2. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken. Häll i resten av mjölken lite i taget och vispa hela tiden. Tillsätt äggen och vispa ihop till en slät smet.
  3. Häll upp pannkakssmeten i nuffinsformarna. Fyll till ca två tredjedelar. Skär äpplet i tunna klyftor. Häll upp socker och kanel i en djup tallrik. Vänd äppelklyftorna i blandningen och lägg i muffinsformarna. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Lossa muffinsen med en bordskniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.