Saftig ryggbiff som får ett gott och frasigt täcke med smak av basilika och parmesan. Den krämiga jordärtskocksgratängen passar utmärkt till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Skala och finhacka vitlöken. Koka upp grädde och mjölk med de skivade rotfrukterna och vitlöken. Krydda med salt och peppar. Häll upp i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, det tar ca 30-40 minuter.
- Biff:
Plocka basilikabladen och skär dem fint. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs den i olivoljan. Blanda basilika, lök, ströbröd, äggulor och parmesan till en smet. Krydda med salt och peppar.
- Bryn biffarna i smöret, krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Bred på basilika- och parmesansmeten. Låt köttet stå i rumstemperatur tills gratängen är klar. Sätt in köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58 grader, 10-15 minuter.
- Servera biffarna med gratäng, grönsaker och gärna balsamicosås.
Publicerat den
15 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar