En fin tårta som pryder sin plats på påskbordet :)
Instruktioner
- KAKAN:
Smält choklad och smör i micro eller vattenbad
Vispa 4 äggvitor tills de stadgat sig och tillsätt sedan lite socker i taget och vispa tills vitan bildar toppar och är bland och mjul.
Ta en ny skål och vispa de 2 hela äggen tillsamans med 4 gulor, resten av sockret och vaniljen. Vänd ner blandningen i chokladen och rör försiktigt i äggvitesmeten.
Häll i springform och grädda i
180 grader ca 35 min.
- OBS: kakan kommer sjunka ihop och se ut som en krater..därav namnet fågelbo så få inte panik :)
- GLASYR:
- Smält chokladen och låt svalna lite.
Vispa grädden tills den är pösig men inte hård. Lägg i vanilj och vänd ner chokladen.
Fyll kratern med chokladsmeten och ös över en massa fina chokladägg!
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar