Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

påskägg i sitt rede(påsktårta)

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En fin tårta som pryder sin plats på påskbordet :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. KAKAN: Smält choklad och smör i micro eller vattenbad Vispa 4 äggvitor tills de stadgat sig och tillsätt sedan lite socker i taget och vispa tills vitan bildar toppar och är bland och mjul. Ta en ny skål och vispa de 2 hela äggen tillsamans med 4 gulor, resten av sockret och vaniljen. Vänd ner blandningen i chokladen och rör försiktigt i äggvitesmeten. Häll i springform och grädda i 180 grader ca 35 min.
  2. OBS: kakan kommer sjunka ihop och se ut som en krater..därav namnet fågelbo så få inte panik :)
  3. GLASYR:
  4. Smält chokladen och låt svalna lite. Vispa grädden tills den är pösig men inte hård. Lägg i vanilj och vänd ner chokladen. Fyll kratern med chokladsmeten och ös över en massa fina chokladägg!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.