Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påsklax med gräslökssås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxen på ett ugnssäkert fat med lite fett på. Salta och peppra. Slå över resterande fett och saften av en halv citron. Stek laxen i 200 grader i ca 20 minuter.
  2. Gräslökssåsen: Smält matfettet i en kastrull, vispa i mjölet och fräs någon minut, tillsätt gräddmjölken lite i sänder till önskad koncistens. Låt koka 3-4 minuter. Smaksätt med gräslök, salt, peppar och socker.
  3. Koka upp sockerärtorna med salt. Häll av. Blanda olivoljan, 1 msk citronsaft och basilikan tillsammans med sockerärtorna.
  4. Garnera fisken med sockerärtorna, dillen och citronklyftor. Klicka på löjrom och servera med nykokt potatis och gräslökssåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.