Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med biff, vin och parmesan

 
Skriv ut

Drick gärna rött vin till - men det ska vara vitt vin i!

Ingredienser

Instruktioner

Skär lövbiffen i 2 cm breda strimlor. Salta och peppra. Ansa purjolöken och strimla tunt. Skala vitlöksklyftan och tryck till den lite så att den spricker men håller ihop. Skölj tomaterna och rucolan. Skaka av så mycket vatten som möjligt. Strimla basilikan. Sätt igång pastakoket enl anvisning på förpackningen. Hetta upp smör och oljan i en stor stekpanna. Bryn lövbiffsbitarna på hög värme någon minut. Låt den mosade vitlöksklyftan vara med i pannan. Häll i vinet, dra ner värmen till medel och rör om. Puttra någon minut. I med tomaterna och fortsätt puttra ytterligare en minut så att dem börjar spricka av värmen. Vän ner rucolan och basilikan. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och släng vitlöksklyftan. Servera till pastan med nyriven parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.