Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagratäng med svamp och spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Låter smaskens

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan och tina spenaten.
  2. Gör såsen: Skär svampen i skivor, skala och finhacka löken. Fräs svampen i fettet i en stekpanna ca 5 min. Lägg i löken och fräs några min till. Strö över mjölet, rör om och späd med grädde och mjölk.
  3. Låt såsen koka på svag värme ca l0 min. Smaka av med soja, salt, peppar och ev sherry. Sätt ugnen på 225.
  4. Täck botten på en ugnsform med hälften av såsen. Lägg på hälften av pastan, spenaten med salt och peppar, resten av pastan, resten av såsen och täck sedan allt med osten.
  5. Gratinera i mitten av ugnen 15-20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.