Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastarullar med spenat och riccota

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-10 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Mycket, mycket gott och enkelt att göra. Har lagat den med olika variationer av fyllning, med tycker bäst om just denna spenat och riccota. Smaka och njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Förkoka lasagneplattorna så att de kan formas. Förväll spenaten, alltså koka upp vatten och sänk ner spenaten en kort stund så att den blir mjuk. Krama sedan ur vätskan. Grovhacka spenaten.
  3. Skala och hacka löken. Fräs den i smöret. Tillsätt spenaten, salt, peppar och lite riven muskot. Rör ner ricottan (eller philadelphiaost, ev light).
  4. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull, rör ut mjölet och späd med mjölken lite i taget. Låt sjuda sakta i 3–5 minuter, passa så den inte bränns vid. Smaka av.
  5. Tomatsås: Hetta upp olivolja i en panna, pressa i vitlök och tillsätt passerade tomater,socker, salt och peppar. Låt koka ihop i några minuter. (Du kan använda färska tomater också.Skala och finhacka dem, och låt puttra ca 10 min).
  6. Stryk ut lite bechamel på varje platta, sedan lite tomatsås och till sist spenat/riccota fyllningen. Rulla ihop och lägg tätt ihop i en ugnssäker form. Häll ev över lite extra tomat-sås, strö över parmesan och gratinera i ca 10 minuter.
  7. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • vanillalover 11 november 2008

    Mycket, mycket gott! Kommer att bli flera repriser på denna :-) /Marie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.