Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasås med squash, morot och basilika

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

En vegetarisk pastasås som är busenkel att göra, i synnerhet om man kan skiva grönsakerna i en mixer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva squash och morötter tunt, förslagsvis med hjälp av matberedare. Skiva också vitlöken tunt.
  2. Fräs morötterna en stund i olivolja. Tillsätt squash och vitlök och fräs vidare tills alla grönsakerna är lagom mjuka. Det går fortare om man lägger lock på stekpannan/grytan. Rör om då och då.
  3. Tillsätt grädde, salt och peppar. Låt koka ihop någon minut, smaka av och tillsätt basilikan på slutet. Tanken är att grädden mest ska glasera grönsakerna, inte att grönsakerna ska bada i grädden.
  4. Servera med pasta.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • trollfia 13 september 2008

    Det blev verkligen jättegott! Och så enkelt att göra :) Hade ingen vitlök hemma, men det blev gott ändå.

  • Bok_Choy 22 oktober 2008

    Snabbt, enkelt, jättegott!

  • siggemyra 5 oktober 2009

    Pressade i lite citronsaft. Citronsaften hjälpte rätten att kännas mindre mäktig. Passade även bra ihop med morötterna och zucchinin.

  • swemartina 1 februari 2010

    rev morötter och squash pa ett rivjärn. gott och enkelt recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.