En imponerande dessert med luftig och söt maräng och limesyrliga bär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Vispa äggvitor, socker, vinäger och hett vatten till hårt skum i en absolut ren bunke. När det är färdigt skall bunken gå att vända upp och ner utan att marängen rinner ur.
- Klicka fyra stora rundlar på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills marängen fått ljust brun färg och är torr utanpå men mjukseg inuti. Låt svalna.
- Skölj och rensa bären. Skär dem i mindre bitar om de är stora. Spara några till garnering. Koka ihop bären med sockret och limesaften i ca 5 minuter. Pressa bären genom en sil ner i en ny kastrull. Låt bärsåsen koka ihop ett par minuter till en simmig sås.
- Vispa ihop yoghurt med grädde och vaniljsocker. Lägg en klick av gräddyoghurten på varje maräng och häll över lite bärsås.
- Garnera med några bär och servera genast.
Publicerat den
29 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar