Krispigt, krämigt och syrligt. En dessert som har allt!
Även god att servera med bär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 120 grader.
- Vispa äggvita och citronsaft till ett skum. Tillsätt socker och majsstärkelse lite i taget och vispa till en fast maräng. Spritsa ut marängen på bakplåtspapper i cirklar, ca 10 cm, med en grop i mitten. Grädda 1½ timme på nedersta falsen. Ta ut och låt svalna på galler.
- Passionsfruktscurd:
Gröp ur passionsfrukterna i en kastrull och låt sjuda 2 minuter med smöret och sirapen. Sila bort kärnorna och ställ tillbaka curden på plattan. Blanda limesaft och majsstärkelse. Häll blandningen i curden. Vispa upp äggen och häll snabbt i curden. Vispa tills curden har fått en fin och krämig konsistens.
- Vispa grädden. Tillsätt mascarponen och vänd ihop.
- Klicka curd och kräm på marängen. Toppa med mango och passionsfrukt.
Publicerat den
6 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar