Rätten är glutenfri men innehåller mjölk och ägg protein.
Laktosfri: använd laktosfri vispgrädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med matfett.
- Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är fast. Vispa på låg hastighet i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger. Bred ut smeten i formen och gör en fördjupning i mitten av smeten.
- Sänk värmen till 125 grader. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Grädda ca 1½ timma. Stäng ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
- Skär rabarbern i bitar, lägg dem i en kastrull med sockret och låt smälta i hop på svag värme. Låt det kallna.
- Skär jordgubbarna i halvor. Vispa grädden med vaniljsockret.
- Lägg marängen på ett fat. Bred på grädden. Garnera med rabarbern och jordgubbarna.
Publicerat den
12 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar