Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peanutbuttermuffins med jordgubbssylt

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Jag älskar dessa muffins! Men är inte något för den som tänker på den smala linjen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål och ställ åt sidan.
  3. Vispa smör och rörsocker ljust och pösigt med elvisp. Tillsätt peanutbutter och vaniljeessens och vispa så att allt blir väl blandat.
  4. Tillsätt äggen 1 åt gången. Rör väl efter vart ägg så att allt blir väl blandat.
  5. Rör i de torra ingredienserna och grädden växelvis så att smeten blir jämn och slät.
  6. Klicka ut 1 msk smet i varje muffinsform och därefter 1 msk sylt. Avsluta med 1 msk smet ovanpå sylten och rör med en kniv i spiraler så att smet och sylt blandas. Använd gärna 2 muffinsplåtar eller dubbla muffinsformar, så flyter inte muffinsen ut.
  7. Grädda muffinsen i 15-20 minuter (för min del räckte det med 15 minuter). Provsticken ska vara torr då du drar upp den ur kakans mitt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.