Jag älskar dessa muffins! Men är inte något för den som tänker på den smala linjen.
Instruktioner
- Värm ugnen till 180 grader.
- Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål och ställ åt sidan.
- Vispa smör och rörsocker ljust och pösigt med elvisp. Tillsätt peanutbutter och vaniljeessens och vispa så att allt blir väl blandat.
- Tillsätt äggen 1 åt gången. Rör väl efter vart ägg så att allt blir väl blandat.
- Rör i de torra ingredienserna och grädden växelvis så att smeten blir jämn och slät.
- Klicka ut 1 msk smet i varje muffinsform och därefter 1 msk sylt. Avsluta med 1 msk smet ovanpå sylten och rör med en kniv i spiraler så att smet och sylt blandas. Använd gärna 2 muffinsplåtar eller dubbla muffinsformar, så flyter inte muffinsen ut.
- Grädda muffinsen i 15-20 minuter (för min del räckte det med 15 minuter). Provsticken ska vara torr då du drar upp den ur kakans mitt.
Publicerat den
26 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar