En lyxig men snabblagad rätt med goda smakkombinationer.
Instruktioner
- Blanda pepparsorterna med saltet. Gnid in köttskivorna med kryddblandningen. Låt vila medan du gör kryddsmör och potatiskakor.
- Kryddsmör:
Blanda smör, persilja och riven ost. Klicka ut på plastfolie och rulla ihop till en tajt rulle. Lägg i frysen fram till servering.
- Potatiskakor:
Sätt ugnen på 190 grader.
- Skala och skiva potatisarna mycket tunt. Strimla den vita delen av purjolöken. Häll lite olivolja i bottnen på 6 ugnsfasta portionsformar. Varva ost, skivad potatis och purjolök i formarna. Börja med osten. Upprepa tills det nästan svämmar över (det sjunker ihop i ugnen). Toppa med salt och peppar och häll 2-3 msk grädde i varje form. Gratinera i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Lägg gärna lite folie över formen, men ta bort de sista 10 minuterna så att osten får fin färg.
- Stek eller grilla köttet och servera med tillbehören.
Publicerat den
31 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar