Klassiskern tiramisu i Julens tappning.
Instruktioner
- Skilj gulorna från vitorna. Vispa äggulor och florsocker poröst. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Riv skalet av apelsinen och pressa ur juicen. Blanda skalet med mascarpone.
- Vispa ner mascarponekrämen i äggulevispet, vänd sedan försiktigt ner äggvitorna.Skär pepparkakorna i stavar.
Blanda kaffe, ½ dl pressad apelsinjuice och socker i en skål.
Doppa kakorna hastigt i kaffeblandningen.
- Varva pepparkakor och mascarponekrämen i en form ca 10x20 cm. Låt stå kallt minst 1 timme.
Sikta över kakao med hjälp av en tesil.
- Skala, kärna ur och skär frukterna i bitar. Koka upp socker, vatten och citrongräs. Lägg frukten i sockerlagen. Låt svalna.
- Servera tiramisun med fruktkompotten.
Publicerat den
20 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar