Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaks tiramisu med fruktkompott.

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Klassiskern tiramisu i Julens tappning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skilj gulorna från vitorna. Vispa äggulor och florsocker poröst. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Riv skalet av apelsinen och pressa ur juicen. Blanda skalet med mascarpone.
  2. Vispa ner mascarponekrämen i äggulevispet, vänd sedan försiktigt ner äggvitorna.Skär pepparkakorna i stavar. Blanda kaffe, ½ dl pressad apelsinjuice och socker i en skål. Doppa kakorna hastigt i kaffeblandningen.
  3. Varva pepparkakor och mascarponekrämen i en form ca 10x20 cm. Låt stå kallt minst 1 timme. Sikta över kakao med hjälp av en tesil.
  4. Skala, kärna ur och skär frukterna i bitar. Koka upp socker, vatten och citrongräs. Lägg frukten i sockerlagen. Låt svalna.
  5. Servera tiramisun med fruktkompotten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.