Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksmuffins med cream cheese fyllning

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Saftiga muffins med en vanilj cream cheese fyllning som serveras med bakade aprikoser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker pösigt i en bunke, tillsätt ägget och äggulan ett i sänder under omrörning. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Rör ner dem växelvis med créme fraiche.
  2. Ställ muffinsformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt i teflon. Fyll formarna upp till en tredjedel, grädda ca 6 minuter.
  3. Fyllning: Vispa ihop äggula, vaniljsocker och socker, rör ner osten. Blanda tills smeten är jämn. Ta ut formarna och fördela ost och äggsmeten över muffinsen. Grädda ca 6 minuter, höj sedan ugnsvärmen till 200 grader.
  4. Bakade aprikoser: Dela och kärna ur aprikoserna. Om de är stora dela dem ytterligare en gång. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Smält smöret och häll över aprikoserna. Strö på socker. Baka dem i ugnen 15-20 minuter.
  5. Servera de nygräddade muffinsen med bakade aprikoser.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.