Saftiga muffins med en vanilj cream cheese fyllning som serveras med bakade aprikoser.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker pösigt i en bunke, tillsätt ägget och äggulan ett i sänder under omrörning.
Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Rör ner dem växelvis med créme fraiche.
- Ställ muffinsformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt i teflon.
Fyll formarna upp till en tredjedel, grädda ca 6 minuter.
- Fyllning:
Vispa ihop äggula, vaniljsocker och socker, rör ner osten. Blanda tills smeten är jämn. Ta ut formarna och fördela ost och äggsmeten över muffinsen.
Grädda ca 6 minuter, höj sedan ugnsvärmen till 200 grader.
- Bakade aprikoser:
Dela och kärna ur aprikoserna. Om de är stora dela dem ytterligare en gång. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Smält smöret och häll över aprikoserna. Strö på socker.
Baka dem i ugnen 15-20 minuter.
- Servera de nygräddade muffinsen med bakade aprikoser.
Publicerat den
26 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar