Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksrulltårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Glutenfri. Smaskigt till decemberfikat. Det går precis lika bra med 1 tsk av vardera kanel, kardemumma, malda nejlikor och ingefära i stället för den färdiga pepparkakskryddan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggen med strösocker pösigt. Tillsätt 1 påse pepparkakskryddor (eller 1 tsk av vardera kanel, kardemumma, malda nejlikor och ingefära), potatismjöl samt bakpulver. Blanda väl.
  2. Bred ut på bakplåtspapper i stor långpanna, grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter, 200 grader. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Låt kallna.
  3. Gör en smörkräm av rumsvarmt smör som vispas poröst med 1 äggula, florsocker, vaniljsocker och citronrivet. Bred på fyllningen på den kalla botten.
  4. Rulla ihop från långsidan. Lägg kallt en stund...

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • linnnsan 5 mars 2011

    Tycker denna rulltårta är toppen god! :) Perfekt att frysa in och ta upp och skära bitar av om det kommer främande.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.