Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepprig orrgryta

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Krämig gryta på skogsfågel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i mindre grytbitar. Bryn dem i rikligt med smör och olivolja. Låt vitlöken, enbären och svartpepparn steka med en stund. Smula över buljongtärningen och slå över vatten så att det nästan täcker köttet. Låt puttra ca 45 minuter under lock. Kan variera beroende på fågelns ålder.
  2. Gör sen en redning av vetemjölet och grädden, soyan. Lägg ev i några små kvistar färsk rosmarin.Tjockare eller tunnare efter tycke och smak. Låt sjuda 10 minuter eller på plattans eftervärme.
  3. Servera med rosmarinkryddad klyftpotatis och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.