Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persilje- och sardellaioli med brödstänger, selleri och endive

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En smakrik aioli serveras med brödstänger och krispiga grönsaker som selleri och endive.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Mixa olja med persiljeblad så att den blir grön. Blanda äggulor, citronsaft, senap och vitlök i en bunke.
  2. Häll i persiljeoljan försiktigt under vispning. När den är lagom krämig tillsätt sardellerna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela bröden i stavar på längden. Lägg på en plåt och pensla på olivoljan.
  4. Låt torka mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Servera aiolin som dipsås till brödstängerna, selleristänger och endiveblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.