Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestofyllda snittar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gott och matigt bröd fyllt med färskost och pesto.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en skål. Rör ut med lite av vattnet. Blanda ner resten av vattnet, kesella, smör socker, salt, olja och ägg. Rör ner mjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 30 min. Blanda samman fyllningen. Häll upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta, ca 25 x 50 cm i diameter. Lägg en sträng av fyllningen längs mitten på degen. Vik den ena långsidan över fyllningen och vik sedan över den andra långsidan så att de kommer omlott. Skär den i 8 bitar. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 min under bakduk. Pensla bröden med olivolja och strö över osten. Grädda 15-20 min mitt i ugnen tills bröden är gyllenbruna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.