Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestopizza med parmaskinka och grillad paprika

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag säger bara mums. Älskar pesto ihop med den salta skinkan och den lite söta paprikan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på grillen och högsta värme. Lägg in paprikan på gallret högst upp nära grillelementet. Grilla paprikan tills den är svart och bubblig i skalet. Vänd paprikan hela tiden så den grillas runt om. Lägg den i en plastpåse och låt den svalna så du kan dra av skalet. Strimla sedan paprikan. Tycker du detta verkar krångligt så finns grillad paprika att köpa på burk.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en plastpåse el. bunke och tillsätt vatten. Knåda degen i påsen och gör platta bröd, lika stora som botten på stekpannan.
  3. Baka pizzan i stekpanna med lite olivolja på svag värme, cirka 5 minuter på var sida. Lägg på locket för att skapa en ugn.
  4. Bred på ett tjockt lager pesto på pizzorna och toppa med parmaskinka, oliver och paprika.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • phillerille 9 januari 2009

    Hej, Det ser verkligen gott ut. Vad är det för ostar du har med ricotta, mozarella?

  • Lolan 9 januari 2009

    Hej.. Jag skrev fel i beskrivningen och jag är ledsen för det. Det skall inte vara någon ost på denna pizza enligt orginal receptet. Men jag som gillar ost kommer slänga på lite mozzarella. Tack snälla för att du såg felet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.