Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petras goda kakor

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 45-50 portioner
Skriv ut

Det blir jättemånga och de går snabbt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda snabbt ihop alla ingredienser och rulla till bollar.
  2. Lägg i små bullformar och grädda i 175° i ca 15 min.
  3. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull och låt puttra en stund. Bred snabbt ut på kakorna.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • sassas 17 augusti 2008

    Verligen supergoda.Rekomenderas att prova.Tusen tack för detta receptet.Mvh sara

  • camillaf14 12 december 2008

    Kanongoda! Tyvärr hade jag gjort lite för stora bollar så de rann över... men då måste man baka dem igen :-) Högsta betyg! //Camilla

  • palmis96 28 maj 2009

    mm så goda helt klart en femma

  • Cayene 30 augusti 2009

    Men har du sett!!! Här hittar jag min bild!! Det går bra att fråga först och skriva var fotot kommer ifrån!!

  • kia69 2 februari 2012

    Går dom att frysa ? det verkar bli en stor sats...

  • emillovisa 4 februari 2012

    Bra med ingredienser som finns hemma. Verkar lätta och goda att baka. Har någon provat att baka kakorna utan formar.??? Använder oftast metall- och silikonformar, men glömmer ibland att ta med dem till fritidshuset. Tack för receptet.

  • ma77 4 februari 2012

    sjunker kakorna efter att man har lagt på glasyren, eller måste man forma "hål" i dem innan man gräddar dem?

  • Irene7 8 februari 2012

    Mycket goda men det verkar vara för mycket smör i förhållande till övriga ingredienser. Smöret flyter ut på plåten och det blir väldigt kladdigt. Nästa gång skall jag försöka med mer mjöl i degen. Tror också att glacyren blir bättre med florsocker. Nu blev det "sockrigt".

  • shika 9 februari 2012

    Kakorna var toppen goda. Stor sats men kakorna gick åt fort. Inte någon nöjde sig med en kaka.

  • Ingbrit 12 februari 2012

    De var både goda och lättgjorda! Men jag gjorde inga bollar utan klickade i formarna. Mycket enklare! Någon trodde att det var för mycket smör i förhållande till andra ingredienser men jag tyckte det stämde bra. Glasyren hällde jag på när de kom ur ugnen.

  • Ginger73 16 februari 2012

    Jag gjorde halv sats och fick 15st. Men jag har en fråga, ska smöret smältas eller röras rumsvarmt? Kakan blir jättehård och är jättesmord/fet att äta. Något blev fel. Kanske för hög temp och för länge i ugnen.

  • lillajag51 22 mars 2013

    så gott yvonne pira

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.