En mörk och mycket fin chokladtårta som den här blir alltid uppskattad, särskilt när den serveras med hallon och grädde. Den räcker till många och går bra att ha i frysen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält chokladen över vattenbad. Smörj och bröa en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Vispa äggvitorna till fast skum i torr, ren bunke ca 3 minuter med elvisp.
- Vispa smör, socker och vaniljsocker luftigt och vispa ned äggulorna. Tillsätt mjölet och den något avsvalnade chokladen. Rör kraftigt, för smeten är fast.
- Vänd med luftiga tag ned först hälften av äggviteskummet, sedan resten. Lägg smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 minuter.
- Vill man kunna flytta tårtan måste den kylas helt först, annars serveras den på sin botten. Den är nämligen också god ljummen.
Publicerat den
16 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar