Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petterssons chokladtårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En mörk och mycket fin chokladtårta som den här blir alltid uppskattad, särskilt när den serveras med hallon och grädde. Den räcker till många och går bra att ha i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält chokladen över vattenbad. Smörj och bröa en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Vispa äggvitorna till fast skum i torr, ren bunke ca 3 minuter med elvisp.
  3. Vispa smör, socker och vaniljsocker luftigt och vispa ned äggulorna. Tillsätt mjölet och den något avsvalnade chokladen. Rör kraftigt, för smeten är fast.
  4. Vänd med luftiga tag ned först hälften av äggviteskummet, sedan resten. Lägg smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  5. Vill man kunna flytta tårtan måste den kylas helt först, annars serveras den på sin botten. Den är nämligen också god ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.