Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling marineras i citron, täcks med kokos och wokas, en delikat rätt som är perfekt för sommarbjudningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär varje kycklingfilé i sex jämntjocka strimlor på längden.
  2. Blanda vitlök, färskpressad limesaft, apelsinsaft och rom i en skål som inte är av metall. Lägg i kycklingen och vänd den i marinaden. Täck över och kyl i tre timmar, vänd ofta.
  3. Lägg kokosen i en skål. Ta upp kycklingen ur marinaden och vänd strimlorna i kokosen med hjälp av en tång så att de täcks av kokos runtom.
  4. Hetta upp olja och margarin i en teflonstekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlorna i omgångar 5-6 minuter tills strimlorna är gyllene runtom. Servera med limeklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • matskoj 1 maj 2010

    Det här receptet låter väldigt fräscht. Kommer att provas snarast. Återkommer med betyg efteråt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.