Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En goooood tårta med många namn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj ett smörgås-eller bakplåtspapper väl och lägg det i en långpanna, 30x40 cm. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör en stund mellan varje. Blanda mjölet med bakpulver. Rör ner detta och mjölken. Bred ut smeten. Vispa vitorna med sockret till marängsmet. Bred den lite ojämnt över smeten i formen. Strö på mandelspån. Grädda bottnen i mitten eller nedre delen av ugnen tills marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 min. Låt kakan svalna något. Lossa den från papperet och dela den mitt itu på längden eller tvären, beroende på vilken form som önskas. Vispa grädden och bred den på ena bottnen med marängsidan uppåt. Lägg den andra botten ovanpå med marängsidan uppåt.
  2. Man kan lägga ( om man vill ) hallon eller mandarinklyftor på grädden, det blir extra gott.
  3. Vill man ha en stor tårta, gör man dubbel sats och bakar två gånger. Lägg den ena på den andra med grädde och frukt mellan.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Gunn57 11 april 2008

    Våran favorit En tårta som återkommer ofta hos oss. Väldigt god. En hög poängare MVH GunBrith

  • Gladan 29 juni 2008

    Det här recepet tycker jag är perfekt. Den har jag gjort många gånger det här året när vi varit sammlade många. Alla tycker de blir så fina höga och goda. I dag hade vi den på barnbarnets konfirmation med hallon i mellan. Men för det mesta har vi röda vinbär som är suveränt gott. Sött&surt perfekt.

  • busan37 25 juli 2008

    Vår nya favorittårta. Gjorde den gluten och laktosfri. Jättegod.

  • Kicki8 31 januari 2009

    Detta är en gammal favorit. Perfekt när man är många. Går bra att frysa. Har provat en variant med ckokladsmörkräm med kaffe mellan bottnarna och grädde utanpå. Mycket god med bär och grädde mellan också.

  • Monika46 1 april 2009

    Supergod! En riktig klassiker... Toppbetyg!

  • Lurpa 19 september 2011

    hmm.. blev jätte besviken. Har ätit sånna tårtor förr å de smakade jättegott. men min maräng blir bara seg å smakar inte alls gott. Nån som vet va som kan ha gått fel?

  • gussavilmis 5 november 2011

    hur många grader ska ugnen stå på?

  • Beson 6 november 2011

    Ugnen skall stå på 175 - 200 gr.

  • Tess71 26 maj 2012

    Varför misslyckas jag alltid med marängen på denna tårta? Jag gör precis som det står i receptet men får den mjuk!! Inget kul alls. Ska gör till 60 personer så då har jag att göra ändå utan att behöva baka om en botten. :-(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.