Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pinocchiotårta

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

En makalöst god tårta!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Rör rumstempererat matfett tillsammans med socker vitt och poröst.
  2. Tillsätt gulorna en i sänder under fortsatt vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, sikta ner mjölblandningen i smeten.
  3. Klä en braspanna med ett 40 x 35 cm bakplåtspapper. Bred ut smeten på papperet. Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sedan lite socker i taget och fortsätt vispa tills marängen blivit styv och blank. Bred marängsmeten över kaksmeten och strö slutligen flagad mandel över.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Lossa kanterna försiktigt från papperet och låt sedan kakan kallna i långpannan.
  5. Vispa milda visp. Dela tårtbotten mitt itu med en vass kniv. Lägg samman bottnarna en stund före servering med grädde, tinade eller färska hallon och några citronmellissblad emellan. Låt tårtan stå kallt tills den ska ätas. Pudra gärna lite florsocker över tårtan, det gör att den ser extra fin ut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.