Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroska ungersk sillunch.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Åt denna sillunch när jag var i Ungern. Värdfamiljen skrev ner det till mej. Och jag har bjudigt på den många gånger. Lika omtyckt varje gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rulla sillfileerna och ställ dem på fyra portionstallrikar.
  2. Skjölj paprikorna. dela dem mitt itu och tag noga bort alla kärnor. Skär bort en bit i bägge ändarna, så att fyra breda ringar återstår.
  3. Ställ dem bredvid sillen på tallrikarna. Skala och hacka rödlöken, hacka gurka och det avskurna från paprikorna. Blanda majonäs och gräddfil.
  4. Smaksätt med vinäger, salt och paprikapulver. Rör ner lök,gurka,paprika och ärtor. Fördela blandningen i paprikorna.
  5. Garnera med rödlöks-ringar och dillkvistar. Servera gärna nypotatis som rullats i dill till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.