Pizza bianca betyder vit pizza och här är det minimalism som får råda. Den tunna och knapriga bottnen är fantastisk tillsammans med mozzarellan och tomaterna.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Häll ½ dl av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt 2 msk mjöl och rör till en lös smet. Låt jäsa 30 minuter.
- Blanda ner resten av mjölet, vattnet och salt i smeten och arbeta ihop till en smidig deg. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till bollar och låt dem jäsa två timmar till dubbel storlek.
- Sätt ugnen på högsta temperaturen, cirka 275 grader. Knåda degbollarna och platta ut dem. Kavla ut till tunna plattor, ca 22-24 cm i diameter. För över pizzabottnarna till bakpappersklädda plåtar.
- Smula sönder och fördela mozzarellan över pizzabottnarna. Strö den färska kryddan över osten. Avsluta med att placera ut körsbärstomaterna, kvar på kvisten eller delade utan kvist.
- Strö över flingsalt och droppa över olivolja. Grädda pizzorna i mitten av ugnen cirka 8-10 minuter tills de fått fin färg.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar