Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza Caruso

 
Skriv ut

En ganska okänd pizza, som blir härligt smakrik om man köper bra, stark salami. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet. Blanda i olivolja, tillsätt mjölet och salt. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i minst 1½ timme.
  2. Pizzasås: Hacka löken och pressa vitlöken. Stek i olivolja utan att det tar färg. Häll på tomaterna och koka upp. Tillsätt lagerbladen och låt småputtra i minst en halvtimme. Späd med tomatketchup, tomatpuré och honung. Smaka av med torkad oregano, salt och svartpeppar.
  3. Låt svalna och mixa därefter allt med en stavmixer till en slät sås. Frys in det som blir över och använd nästa gång det är dags för pizza.
  4. Utbakning och gräddning: Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen, bred på tomatsåsen, strimmla paprikan och lägg ut. Riv mozzarellan och strö på. Krydda med oregano. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter. Lägg på salamin och servera genast.
  5. Bjud gärna en kålsallad (pizzasallad) till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.