Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza utan tomater

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Vill du ha en riktigt god ostpizza passar crème fraiche bättre än tomatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten, salt och olja. Blanda i mjölet och arbeta samman degen med händerna. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter i rumstemperatur.
  2. Kavla ut degen tunt över bakbord med lite mjöl. Lägg pizzabotten på bakplåtspapper och ugnsplåtar. Stryk bottnarna med crème fraiche och skiva kittosten över.
  3. Grädda i 225 grader tills kanterna är gyllene och bottnarna torra.
  4. Ta ut pizzan och hyvla hårdost över, krydda med salt och peppar. Plocka över färska örtkryddor och ringla över sist olivoljan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.