Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommon- och pistaschkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Två ljuvliga ingredienser i samma kaka, plommon och pistaschmandlar ger ett mycket lyckat resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spreja en rund springform, ca 23 cm i diameter, med olja. Lägg plommonhalvorna med snittytan nedåt på bottnen av formen.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Lägg margarin, ägg och yoghurt i en mixer eller matberedare och mixa till en slät och jämn smet. Tillsätt mjölblandningen medan mixern är igång och mixa alla ingredienserna väl till en slät smet. Häll över smeten i en skål.
  3. Vänd ner de hackade pistaschmandlarna i smeten och bred ut smeten över plommonen i formen. Släta till ytan med baksidan av en sked.
  4. Grädda i ugnen tills kakan är fast och gyllene. Prova med en sticka om kakan är färdig. Stickan ska komma ut ren. Låt kakan svalna i formen 15 minuter, stjälp sedan upp den på ett fat och låt den svalna med botten uppåt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.