Två ljuvliga ingredienser i samma kaka, plommon och pistaschmandlar ger ett mycket lyckat resultat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Spreja en rund springform, ca 23 cm i diameter, med olja. Lägg plommonhalvorna med snittytan nedåt på bottnen av formen.
- Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Lägg margarin, ägg och yoghurt i en mixer eller matberedare och mixa till en slät och jämn smet. Tillsätt mjölblandningen medan mixern är igång och mixa alla ingredienserna väl till en slät smet. Häll över smeten i en skål.
- Vänd ner de hackade pistaschmandlarna i smeten och bred ut smeten över plommonen i formen. Släta till ytan med baksidan av en sked.
- Grädda i ugnen tills kakan är fast och gyllene. Prova med en sticka om kakan är färdig. Stickan ska komma ut ren. Låt kakan svalna i formen 15 minuter, stjälp sedan upp den på ett fat och låt den svalna med botten uppåt.
Publicerat den
18 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar