Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonspäckad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med hjälp av katrinplommon som dragit i lite vin kan du få en vanlig, inte så spännande fläskfilé att bli en smaksensation!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg katrinplommonen i blöt i det vita vinet i en till två timmar. Koka upp dem och låt dem koka tills de är halvmjuka. Ta ur kärnorna. Spara vinet till såsen.
  2. Bryn fläskfiléerna i matfettet men låt dem ej steka färdigt.
  3. Ta upp dem och salta och peppra dem väl. Snitta dem med ungefär 2 cm mellanrum.
  4. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form och stick ner katrinplommonen mellan snitten. Lägg ev överblivna katrinplommon runt om köttet.
  5. Koka upp vinet och grädden, låt det koka ihop i 5-6 minuter. Häll såsen i formen och stek allt i ugnen ca 20 minuter i 225 grader.
  6. Servera med kokt potatis eller potatisgratäng.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.