Med hjälp av katrinplommon som dragit i lite vin kan du få en vanlig, inte så spännande fläskfilé att bli en smaksensation!
Instruktioner
- Lägg katrinplommonen i blöt i det vita vinet i en till två timmar. Koka upp dem och låt dem koka tills de är halvmjuka. Ta ur kärnorna. Spara vinet till såsen.
- Bryn fläskfiléerna i matfettet men låt dem ej steka färdigt.
- Ta upp dem och salta och peppra dem väl. Snitta dem med ungefär 2 cm mellanrum.
- Lägg filéerna i en smord ugnssäker form och stick ner katrinplommonen mellan snitten. Lägg ev överblivna katrinplommon runt om köttet.
- Koka upp vinet och grädden, låt det koka ihop i 5-6 minuter. Häll såsen i formen och stek allt i ugnen ca 20 minuter i 225 grader.
- Servera med kokt potatis eller potatisgratäng.
Publicerat den
8 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar