Polenta är majsgryn som liknar mannagryn och polentarullen bör göras dagen före kalaset.
Instruktioner
- Lättgravad lax:
Sockra och salta laxen runt om.
Hacka ned hälften av basilikan och strö över laxen. Låt grava i kylskåp över natten.
- Polenta:
Koka upp kycklingfond och vatten.
Häll i polentan under ständig vispning. Låt puttra ca 35 minuter. Häll i grädden och smaksätt med vitlök och peppar. Låt svalna.
- Klicka ut hälften av polentan på plastfolie och forma som en smällkaramell. Gör likadant med resten. Låt kallna minst 4 timmar i kyl.
- Skär upp polentan i ca 16 skivor och laxen i lika många bitar. Lägg seda laxen på polentan. Grovhacka och strö över resten av basilikan.
Publicerat den
1 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar