Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polenta med lättgravad basilikalax

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Polenta är majsgryn som liknar mannagryn och polentarullen bör göras dagen före kalaset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lättgravad lax: Sockra och salta laxen runt om. Hacka ned hälften av basilikan och strö över laxen. Låt grava i kylskåp över natten.
  2. Polenta: Koka upp kycklingfond och vatten. Häll i polentan under ständig vispning. Låt puttra ca 35 minuter. Häll i grädden och smaksätt med vitlök och peppar. Låt svalna.
  3. Klicka ut hälften av polentan på plastfolie och forma som en smällkaramell. Gör likadant med resten. Låt kallna minst 4 timmar i kyl.
  4. Skär upp polentan i ca 16 skivor och laxen i lika många bitar. Lägg seda laxen på polentan. Grovhacka och strö över resten av basilikan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.