Polenta med härligt mycket ost, salami och lök i en skön och väldigt god blandning. Denna rätt måste ni pröva!
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Skiva salamin och skär den i små bitar. Skär osten i små tärningar.
- Smält hälften av smöret i en kastrull tillsammans med olivoljan. Tillsätt löken och låt den steka långsamt, tills den mjuknat, utan att den får färg. Lägg sedan i salamibitarna och låt dem fräsa tillsammans med löken ca 1 minut. Ställ kastrullen åt sidan.
- Koka upp 7½ dl lättsaltat vatten i en kastrull. Rör ner polentagrynen lite i taget i kastrullen med det kokande lättsaltade vattnet. Sänk värmen och låt koka på svag värme under omrörning 5-10 minuter, enligt förpackningens anvisning.
- Rör ner finhackad persilja, parmesanost, olivolja och peppar i kastrullen. Smaka av med salt. Tillsätt sedan osttärningar, salamisås och resten av smöret i den heta polentan. Blanda snabbt och noga.
- Strö över riven parmesanost och servera genast!
Publicerat den
1 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar