En allt-i-ett rätt som har det mesta. 3 olika ost sorter som blandas.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. smält hälften av smöret i en kastrull med olivoljan. Tillsätt löken och låt den steka långsamt, tills den mjuknat, utan att den får färg. Skär skinkan i bitar och lägg i den och låt fräsa tillsammans med löken i ca 1 minut.
Ställ kastrullen åt sidan.
- Koka upp 7 dl lättsaltat vatten i en kastrull. Rör ner polentagrynen, lite i taget i kastrullen med det kokande lättsaltade vattnet.
- Sänk värmen och koka på svag värme under omrörning i 5-10 minuter, enligt anvisning på förpackningen. Rör ner finhackad persilja, riven parmesanost, olivolja och peppar i kastrullen. Smaka av med salt.
- Skär hårdosten i små tärningar och tillsätt dem, skinksås och resten av smöret i den heta polentan. Blanda snabbt och noga.
- Strö över riven parmesanost och servera polentan genast.
Publicerat den
25 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar