Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polenta med skinka, lök och ost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En allt-i-ett rätt som har det mesta. 3 olika ost sorter som blandas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. smält hälften av smöret i en kastrull med olivoljan. Tillsätt löken och låt den steka långsamt, tills den mjuknat, utan att den får färg. Skär skinkan i bitar och lägg i den och låt fräsa tillsammans med löken i ca 1 minut. Ställ kastrullen åt sidan.
  2. Koka upp 7 dl lättsaltat vatten i en kastrull. Rör ner polentagrynen, lite i taget i kastrullen med det kokande lättsaltade vattnet.
  3. Sänk värmen och koka på svag värme under omrörning i 5-10 minuter, enligt anvisning på förpackningen. Rör ner finhackad persilja, riven parmesanost, olivolja och peppar i kastrullen. Smaka av med salt.
  4. Skär hårdosten i små tärningar och tillsätt dem, skinksås och resten av smöret i den heta polentan. Blanda snabbt och noga.
  5. Strö över riven parmesanost och servera polentan genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.