Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polentaöverbakad grönsaksröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vatten och salt. Häll i grynen under kraftig vispning. Fortsätt att vispa/röra tills gröten är helt slät. Sänk värmen och koka gröten i ca 20-30 minuter. Rör om ofta. Ta kastrullen från värmen. Skala potatis och skär i små bitar. Koka rotfrukterna mjuka i sparsamt med buljong, späd under kokningen, så att det nästan är torrt när moroten är mjuk och potatisen mosig. Hetta upp olja, vitlök och kryddor i en panna, rör ner ärter och bönor och låt det bli genomvarmt. Rör ner bönröran i potatiskastrullen och blanda ihop. Det skall vara krämigt mosigt med kraftig smak. Smaka av med salt och peppar. Lägg röran i fyra ugnssäkra små formar eller en stor. Täck med ett lagom tjockt lager Polenta och strö ost över. Värm i ugn 200-225° i 10-15 minuter och servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.