Instruktioner
Koka upp vatten och salt. Häll i grynen under kraftig vispning. Fortsätt att vispa/röra tills gröten är helt slät. Sänk värmen och koka gröten i ca 20-30 minuter. Rör om ofta. Ta kastrullen från värmen. Skala potatis och skär i små bitar. Koka rotfrukterna mjuka i sparsamt med buljong, späd under kokningen, så att det nästan är torrt när moroten är mjuk och potatisen mosig. Hetta upp olja, vitlök och kryddor i en panna, rör ner ärter och bönor och låt det bli genomvarmt. Rör ner bönröran i potatiskastrullen och blanda ihop. Det skall vara krämigt mosigt med kraftig smak. Smaka av med salt och peppar. Lägg röran i fyra ugnssäkra små formar eller en stor. Täck med ett lagom tjockt lager Polenta och strö ost över. Värm i ugn 200-225° i 10-15 minuter och servera med sallad.