Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portabelloburgare med grönkål, tryffelkräm och karamelliserad lök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig "pang"burgare som även den mest inbitna köttätaren tycker om!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort foten på portabellosvampen. Hacka gräslöken och rör ihop den med smöret. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
  2. Dela och skala löken. Skiva den sedan ½ cm tjocka skivor. Sätt en stor stekpanna på högsta värme. Stek löken i 3 msk rapsolja i 2 minuter. Häll på ölen, salta och peppra. Låt puttra i ca 10 minuter, tills löken är genomkokt och glansig.
  3. Skala vitlöken och pressa ner den i créme fraichen. Rör ner tryffelolja och 2 tsk citronsaft. Salta och peppra. Ställ kallt.
  4. Bryt grönkålsbladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Häll på olivolja och 2 tsk citronsaft, salta. Knåda kålen hårt tills den är mjuk.
  5. Stek svamparna med toppen uppåt i 3 msk rapsolja tills de är gyllene. Vänd sedan på dem och bred på ½ msk gräslökssmör på varje svamp. Fortsätt steka tills de känns klara. Lägg på en skiva ost på varje burgare och stek tills osten har smält.
  6. Värm bröden. Bred 1 msk tryffelkräm i botten på bröden, lägg på grönkål, svamp, lök, en klick tryffelkräm till och avsluta med brödet. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.