En riktig "pang"burgare som även den mest inbitna köttätaren tycker om!
Instruktioner
- Ta bort foten på portabellosvampen. Hacka gräslöken och rör ihop den med smöret. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
- Dela och skala löken. Skiva den sedan ½ cm tjocka skivor. Sätt en stor stekpanna på högsta värme. Stek löken i 3 msk rapsolja i 2 minuter. Häll på ölen, salta och peppra. Låt puttra i ca 10 minuter, tills löken är genomkokt och glansig.
- Skala vitlöken och pressa ner den i créme fraichen. Rör ner tryffelolja och 2 tsk citronsaft. Salta och peppra. Ställ kallt.
- Bryt grönkålsbladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Häll på olivolja och 2 tsk citronsaft, salta. Knåda kålen hårt tills den är mjuk.
- Stek svamparna med toppen uppåt i 3 msk rapsolja tills de är gyllene. Vänd sedan på dem och bred på ½ msk gräslökssmör på varje svamp. Fortsätt steka tills de känns klara. Lägg på en skiva ost på varje burgare och stek tills osten har smält.
- Värm bröden. Bred 1 msk tryffelkräm i botten på bröden, lägg på grönkål, svamp, lök, en klick tryffelkräm till och avsluta med brödet. Klart!
Publicerat den
16 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar