Den här oemotståndliga potatisgratängen med doft av vitlök kommer att bli en succé hos hela familjen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba och skala potatisen och skär i tunna skivor. Ansa och skiva purjolöken. Lägg potatis och purjolök i kokande vatten i en kastrull och blanchera cirka 5 minuter. Låt rinna av.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Lägg potatis och purjolök i lager i en ugnsfast form och strö vitlök, svartpeppar, basilika och ost över varje lager. Avsluta med ett lager ost.
- Vispa ihop ägg, crème fraiche och mjölk och häll blandningen över gratängen.
- Ställ in formen i ugnen och ugnsbaka 50 minuter tills potatisen är mjuk, äggstanningen stannat och ovansidan på gratängen blivit gyllene. Lägg på en bit aluminiumfolie de sista 15 minuterna om gratängen får för mycket färg.
Publicerat den
19 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar