Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och purjogratäng med ost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här oemotståndliga potatisgratängen med doft av vitlök kommer att bli en succé hos hela familjen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba och skala potatisen och skär i tunna skivor. Ansa och skiva purjolöken. Lägg potatis och purjolök i kokande vatten i en kastrull och blanchera cirka 5 minuter. Låt rinna av.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Lägg potatis och purjolök i lager i en ugnsfast form och strö vitlök, svartpeppar, basilika och ost över varje lager. Avsluta med ett lager ost.
  3. Vispa ihop ägg, crème fraiche och mjölk och häll blandningen över gratängen.
  4. Ställ in formen i ugnen och ugnsbaka 50 minuter tills potatisen är mjuk, äggstanningen stannat och ovansidan på gratängen blivit gyllene. Lägg på en bit aluminiumfolie de sista 15 minuterna om gratängen får för mycket färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.