Små bullar med hackade räkor och potatis serveras med en chilistark sås.
Instruktioner
- Skala schalottenlök och vitlök och hacka grovt. Halvera chilifrukterna på längden, kärna ur, skölj och hacka fint. Passera schalottenlök, vitlök, chili, limesaft och salt i en stavmixer. Låt dra övertäckt 1 timme.
- Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten i ca 25 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa den varma potatisen med en potatispress i en skål, låt svalna lite. Blanda samman 1 ägg och 1 äggula med arrowrot och rör ner i potatisblandningen. Låt svalna, rör om emellanåt.
- Spola räkorna i kallt vatten i ett durkslag, torka av dem, skär i mycket små tärningar. Blanda ner räkhack, persilja och koriander i potatismoset. Salta och krydda med lite muskotnöt och blanda. Vispa upp det andra ägget.
Rulla valnötsstora bollar av degen med fuktiga händer, vänd bollarna i ägget och sedan i ströbröd.
- Hetta upp kokosoljan till 160 grader (den är tillräckligt het när en bit vitt bröd blir gyllenfärgat efter en knapp minut). Förvärm ugnen till 70 grader.
Fritera bullarna, några i sänder tills de är gyllenbruna. Ta upp dem med en hålslev, låt rinna av på papper, ställ dem i ugnsvärmen tills alla bollar är friterade.
- Rör ihop lime-chilisåsen med olivolja.
Publicerat den
1 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar