Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis och räkbullar med lime och chilisås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Små bullar med hackade räkor och potatis serveras med en chilistark sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala schalottenlök och vitlök och hacka grovt. Halvera chilifrukterna på längden, kärna ur, skölj och hacka fint. Passera schalottenlök, vitlök, chili, limesaft och salt i en stavmixer. Låt dra övertäckt 1 timme.
  2. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten i ca 25 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa den varma potatisen med en potatispress i en skål, låt svalna lite. Blanda samman 1 ägg och 1 äggula med arrowrot och rör ner i potatisblandningen. Låt svalna, rör om emellanåt.
  3. Spola räkorna i kallt vatten i ett durkslag, torka av dem, skär i mycket små tärningar. Blanda ner räkhack, persilja och koriander i potatismoset. Salta och krydda med lite muskotnöt och blanda. Vispa upp det andra ägget. Rulla valnötsstora bollar av degen med fuktiga händer, vänd bollarna i ägget och sedan i ströbröd.
  4. Hetta upp kokosoljan till 160 grader (den är tillräckligt het när en bit vitt bröd blir gyllenfärgat efter en knapp minut). Förvärm ugnen till 70 grader. Fritera bullarna, några i sänder tills de är gyllenbruna. Ta upp dem med en hålslev, låt rinna av på papper, ställ dem i ugnsvärmen tills alla bollar är friterade.
  5. Rör ihop lime-chilisåsen med olivolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.