Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med kantareller

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tiden i ugnen blir kortare när potatisen kokas en stund i grädden

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Skala potatis, rotselleri och lök. Skiva tunt. Skala och hacka vitlöken.
  3. Koka upp grädde och fond, och lägg i potatis, selleri, lök och vitlök. Sjud i 10 minuter.
  4. Stek svampen i smör och krydda med salt och peppar. Blanda svamp, timjan och 1 dl av osten med potatisen och häll i en ugnsform.
  5. Strö över resten av osten och baka i ca 30 minuter tills rotsakerna är mjuka.
  6. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • begeanka 9 oktober 2008

    jättegott

  • pelinax 9 mars 2010

    Kanongott. Detta gör man fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.