Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisknyten med sesam

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa krispiga filoknyten täckta med sesamfrön är fyllda med mjuk och värmande potatisfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i potatis och sötpotatis. Låt koka cirka 15 minuter tills mjuk. Låt vattnet rinna av och mosa till ett grovt mos medan det är varmt.
  2. Hetta upp 2 msk margarin i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och rosmarin cirka fem minuter under omrörning tills löken är gyllene och mjuk. Blanda ner lökblandningen i potatismoset, smaka av med salt och peppar och låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett ark filodeg på ren arbetsyta och pensla med smält margarin. Lägg på ytterligare ett ark filodeg och vik arken på mitten Lägg på en fjärdedel av potatisfyllningen och vik ihop till ett tätt paket. Upprepa med resten av ingredienserna.
  5. Pensla paketen med resten av margarinet och strö över sesamfrön. Lägg paketen på plåten och ugnsbaka cirka 20 minuter tills de är krispiga och gyllene. Låt svalna några minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.