Dessa krispiga filoknyten täckta med sesamfrön är fyllda med mjuk och värmande potatisfyllning.
Instruktioner
- Koka upp vatten i en kastrull och lägg i potatis och sötpotatis. Låt koka cirka 15 minuter tills mjuk. Låt vattnet rinna av och mosa till ett grovt mos medan det är varmt.
- Hetta upp 2 msk margarin i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och rosmarin cirka fem minuter under omrörning tills löken är gyllene och mjuk. Blanda ner lökblandningen i potatismoset, smaka av med salt och peppar och låt svalna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett ark filodeg på ren arbetsyta och pensla med smält margarin. Lägg på ytterligare ett ark filodeg och vik arken på mitten Lägg på en fjärdedel av potatisfyllningen och vik ihop till ett tätt paket. Upprepa med resten av ingredienserna.
- Pensla paketen med resten av margarinet och strö över sesamfrön. Lägg paketen på plåten och ugnsbaka cirka 20 minuter tills de är krispiga och gyllene. Låt svalna några minuter före servering.
Publicerat den
2 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar