Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisöverbakad bolognese

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttfärssåsen går förstås även bra att servera med nykokt pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och morot. Ansa och hacka selleri. Fräs det hackade i oljan i en gryta. Lägg i färsen och stek under omrörning tills den är jämnt grynig. Krydda med salt och peppar.
  2. Tillsätt smulad buljongtärning, skalad och pressad vitlök, lagerblad, timjan, krossade tomater och rödvin. Koka upp under omrörning och koka på svag värme ca 25 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka upp den mjuk i lättsaltat vatten under lock. Häll av kokvattnet och ånga av. Mosa potatisen i kastrullen med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt grädden under omrörning. Blanda i ägg, smör och ost. Smaka av med salt.
  4. Lägg färsen i en ugnssäker form eller fördela den i fyra portionsformar. Bred över moset och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter. Garnera med timjanblad och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.