Köttfärssåsen går förstås även bra att servera med nykokt pasta.
Instruktioner
- Skala och hacka lök och morot. Ansa och hacka selleri. Fräs det hackade i oljan i en gryta. Lägg i färsen och stek under omrörning tills den är jämnt grynig. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt smulad buljongtärning, skalad och pressad vitlök, lagerblad, timjan, krossade tomater och rödvin. Koka upp under omrörning och koka på svag värme ca 25 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka upp den mjuk i lättsaltat vatten under lock. Häll av kokvattnet och ånga av. Mosa potatisen i kastrullen med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt grädden under omrörning. Blanda i ägg, smör och ost. Smaka av med salt.
- Lägg färsen i en ugnssäker form eller fördela den i fyra portionsformar. Bred över moset och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter. Garnera med timjanblad och servera.
Publicerat den
15 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar