Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisstavar med parmesan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova de här örtsmakande potatisstavarna. De är så knapriga och goda att du kommer att vilja ha mer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär potatisen i långa stavar som är cirka 1 cm tjocka och lägg dem i en skål.
  3. Blanda olja, basilika och chiliflingor i en liten skål.
  4. Häll oljeblandningen över potatisen och vänd så att stavarna täcks av marinaden.
  5. Lägg potatisstavarna i ett lager på en bakpappersklädd plåt.
  6. Ugnsstek 20 minuter.
  7. Lägg 1 msk parmesan åt sidan. Blanda resten av parmesanen och vitlöken och strö hälften av blandningen över potatisen.
  8. Vänd potatisstavarna och strö över resten av ostblandningen. Ugnsstek ytterligare 10-15 minuter tills stavarna är knapriga på utsidan och mjuka på insidan.
  9. Strö 1 msk parmesan över och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.