Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pots de crème au chocolate

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Karamellig, len chokladkräm i en liten kopp. Godare kan det inte bli!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Lägg äggulorna i en skål. Värm glykosen i en kastrull tills den börjat smälta. Tillsätt sockret, lite i taget, och smält till en gyllenbrun karamell. Tillsätt saltet. Häll mjölk och grädde över sockret. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och -frön i kastrullen och låt koka upp.
  2. Häll den varma vätskan försiktigt över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm på medelvärme under omrörning tills krämen börjar tjockna, vid 83 grader. Sila krämen över chokladen och rör tills den smält. Fyll smeten i koppar eller glas och ställ i kylen i ca 2 timmar.
  3. Servera med lite lättvispad grädde och kolasås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.