Karamellig, len chokladkräm i en liten kopp. Godare kan det inte bli!
Instruktioner
- Hacka chokladen och lägg i en bunke. Lägg äggulorna i en skål. Värm glykosen i en kastrull tills den börjat smälta. Tillsätt sockret, lite i taget, och smält till en gyllenbrun karamell. Tillsätt saltet. Häll mjölk och grädde över sockret. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och -frön i kastrullen och låt koka upp.
- Häll den varma vätskan försiktigt över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm på medelvärme under omrörning tills krämen börjar tjockna, vid 83 grader. Sila krämen över chokladen och rör tills den smält. Fyll smeten i koppar eller glas och ställ i kylen i ca 2 timmar.
- Servera med lite lättvispad grädde och kolasås.
Publicerat den
29 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar