- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Gjorde ungefär som jag brukar men tillsatte något nytt och tog bort ett å annat. Blev överraskande gott. Maken ville promt ta med sig resterna i lunchlådan.
Instruktioner
- Bryn svampen i en gryta, hackad i fjärdedelar, för sig. Ta upp ur grytan. Stek därefter den strimlad biff med lite grovmalen svartpeppar i lite olja tills den är klar.
Pressa i vitlöken och de passerade tomaterna.
Låt fräsa ihop. Späd med vatten så att det täcker grytinnehållet. Häll i 3-4 msk fond, rör runt o låt sedan koka i minst 1,5 timmar under lock, helst längre tid.
- Blanda sedan mjölet med grädden, ta bara lite grädde först så att det inte blir klumpigt. Mjölet får du kanske pröva dej fram med beroende på hur lös/tjock sås du gillar.
Jag själv brukar köra på konceptet 1 msk mjöl till 1,25 dl vätska, tycker det blir rätt lagom. Fast sen blir det ju lite tjockare ju fetare produkt man har.
- Låt sedan puttra ihop i några minuter. Lägg i svampen sist. Smaka av med salt, peppar o tillsätt ev extra fond eller tomatsmak.
- Servera med potatisklyftor och en knaprig grön sallad
Publicerat den
2 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar