Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Provensalsk grönsakslåda

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna grönsakslåda kan ätas som den är eller serveras som ett tillbehör till kött eller fågel. Den kan serveras varm eller ljummen

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten. Spola av med kallt vatten i ett durkslag. Skala och hacka lök och vitlök och stek i olja i en stekpanna utan att det tar färg. Häll i burktomaterna och krydda med timjan, salt och peppar. Koka i 10 minuter tills såsen blir tjock. Vispa ägg och riven ost, basilika och persilja. Blanda med tomatröran och grönsakerna och lägg i en smord form. Grädda i ugnen i 50-60 minuter

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Roskerstin 23 november 2008

    Hej, jag har i dag lagat denna underbara rätt från boken "Våra bästa GI-recept" av Ola Lauritzson & Ulrika Davidsson, fantastiskt god och ett gott komplement i stället för potatis. En klar 5:a.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.