Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Provensalskt spjäll med rostade rötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga och goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg spjället i en stor långpanna och gnid in köttet runt om med pressad vitlök. Blanda salt, örtkryddor och peppar, krydda köttet på bägge sidor men spara ungefär en tredjedel av kryddblandningen. Lägg spjället med beniga sidan upp mitt i långpannan och sätt in mitt i ugnen.
  2. Skala löken och skär i klyftor. Ansa morötter och palsternackor och skär i knubbiga bitar. Skala och klyfta potatisen.
  3. Vänd på spjället efter cirka 30 minuter. Strö på resten av kryddblandningen. Fortsätt att steka i cirka 20 minuter. Höj ugnsvärmen till 200 grader. Lägg lök och skurna rotsaker runt om köttet. Droppa olivolja över grönsakerna och strö på salt och timjan. Rör om grönsakerna och sätt in långpannan i ugnen i 35-40 minuter. Rör om bland grönsakerna ytterligare någon gång under den tiden.
  4. Prova att grönsakerna är klara. Skär upp köttet i bitar och lägg på ett stort serveringsfat med rostade rotsaker runt om. Häll lite hett vatten eller buljong i långpannan och lös upp de smakämnen som bildats. Smaka av skyn och servera den separat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.