Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjo- och squashsoppa med räktoast

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig höstsoppa som får extra smak av kummin. Serveras med en toast med hemmagjord räkstuvning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och strimla purjolöken. Skala och skär potatisen i tärningar. Skär squashen i små bitar. Hacka vitlöksklyftan fint. Fräs lök, potatis, sqaush, vitlök och kummin i smör i en stor gryta i ett par minuter.
  2. Tillsätt hönsbuljong och låt allt koka tills grönsakerna mjuknat. Mixa soppan slät. Tillsätt matlagningsgrädde. Skrubba citronen i hett vatten och riv skalet. Tillsätt detta och smaka av md salt och peppar.
  3. Värm ugnen till 225 grader. Lägg bröden på ett ugnsgaller. Ställ gallret på en plåt med folie.
  4. Skala räkorna. Smält smöret, ta det från plattan och vispa ner mjölet. Vispa ner mjölken, lite i taget, tills stuvningen har lagom konsistens. Tillsätt riven ost, skalade räkor och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Fördela stuvningen på brödskivorna och gratinera mitt i ugnen 5-10 minuter.
  6. Ringla över lite olivolja över soppan och servera med toast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.