En riktig höstsoppa som får extra smak av kummin.
Serveras med en toast med hemmagjord räkstuvning.
Instruktioner
- Skölj och strimla purjolöken. Skala och skär potatisen i tärningar. Skär squashen i små bitar. Hacka vitlöksklyftan fint.
Fräs lök, potatis, sqaush, vitlök och kummin i smör i en stor gryta i ett par minuter.
- Tillsätt hönsbuljong och låt allt koka tills grönsakerna mjuknat. Mixa soppan slät. Tillsätt matlagningsgrädde.
Skrubba citronen i hett vatten och riv skalet. Tillsätt detta och smaka av md salt och peppar.
- Värm ugnen till 225 grader.
Lägg bröden på ett ugnsgaller. Ställ gallret på en plåt med folie.
- Skala räkorna. Smält smöret, ta det från plattan och vispa ner mjölet. Vispa ner mjölken, lite i taget, tills stuvningen har lagom konsistens.
Tillsätt riven ost, skalade räkor och smaka av med salt och vitpeppar.
- Fördela stuvningen på brödskivorna och gratinera mitt i ugnen 5-10 minuter.
- Ringla över lite olivolja över soppan och servera med toast.
Publicerat den
26 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar