Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjo på risbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En bra rätt att göra när man har mycket ris över. Löken, osten och buljongen ger en god smak till allt. Servera gärna en köttbit till eller servera den som den är..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela löken i bitar. Sjud den knappt färdig i lättsaltat vatten och låt den sedan rinna av.
  3. Lägg riset i en ugnsform och löken däröver.
  4. Fräs margarin och mjöl till såsen, späd med buljong och koka såsen 5 min.
  5. Ta såsen av värmen, krydda och rör ned osten. Slå såsen över formen och gratinera tills ytan fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.